FAQ

VRAAG

ANTWOORD

Heb je kledingtips?

Oh, jazeker! Ik adviseer altijd kleding aan te doen in de tinten: bruin, wit, grijs, spijker, beige, oudroze. Rustige kleuren, zonder teveel streepjes, stippen of ruitjes. Dit zou teveel aandacht kunnen trekken en dat is natuurlijk zonde.

Wanneer ontvangen we de foto's?

De foto’s worden eerst zorgvuldig nabewerkt en na maximaal 3 weken krijgen jullie via een persoonlijke online gallery + wachtwoord een preview te zien van de geselecteerde foto’s. Nadat jullie alle favoriete foto's uitgezocht hebben en de factuur is betaald krijgen jullie alle uitgekozen foto's in hoge resolutie zonder watermerk in jullie online gallery.

Voor bruidsfotografie is dit iets anders. Alle informatie over het ontvangen van de foto's staat in de trouwbrochure. Deze kunnen jullie aanvragen via het contactformulier.

Mogen wij jouw foto's zelf bewerken? Of kan ik de foto's zonder bewerking afnemen?

Nee, eigenlijk kort maar krachtig: dit mag/kan niet! Ik fotografeer in RAW. Een RAW bestand is het negatief van vroeger. Een directe weergave van wat de sensor van de camera heeft geregistreerd. Dit levert op dat RAW de hoogst mogelijke kwaliteit foto’s oplevert. Maar doordat er nog geen bewerking heeft plaatsgevonden zien RAW foto’s er in eerste instantie veel minder goed uit dan JPG foto’s die zo uit de camera komen.

Een RAW bestand is dus eigenlijk een schets. Daarom moet dit bestand nog bewerkt worden. Dit doe ik in Lightroom en Photoshop.

Heb je ook cadeaubonnen?

Ja! Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar voor elk gewenst bedrag, met elke gewenste (persoonlijke) tekst. Je ontvangt de bon in een mooie verpakking, kant en klaar om te geven.

De cadeaubon kan worden gebruikt voor : zwangerschapsshoot, newborn & babyfotografie, kinderfotografie, familieshoot, loveshoot of een portretshoot. Het maakt niet uit voor welk gelegenheid!

Mag ik de foto’s op social media, bijvoorbeeld Facebook of Instagram gebruiken?

Uiteraard, graag zelfs! Voor social media heeft By Tess Fotografie wel de voorwaarde dat op Facebook of Instagram e.d. ‘By Tess fotografie’ genoemd of getagt wordt in de omschrijving van de foto.

Wij hebben een newbornshoot bij jou geboekt, maar hoe gaat dit te werk?

Voor een lifestyle newbornshoot kom ik naar jullie thuis. Ik fotografeer voornamelijk in de slaapkamer en eventueel wat foto's in de woonkamer. Knuffelen, met broertje of zusje erbij, details; ik leg alles vast. Ik houd het zo natuurlijk mogelijk en ik leg jullie kleintje het liefst vast in de normale omgeving en condities. Mijn stijl is zo puur mogelijk. Ik neem zelf geen accessoires mee zoals wrapping en mandjes. Eigenlijk hoeven jullie alleen maar te genieten van elkaar en van het moment! Op een ontspannen manier zal ik zonder dat jullie het door hebben de mooiste momenten vastleggen.

Qua kleding raad ik dezelfde kleuren aan als met een gewone fotoshoot: grijs, crème, wit, roestkleur, oudroze, spijker, bruintinten. Een wit rompertje is áltijd goed. Verder geef ik vaak als tip mee: ruim alles op wat jullie niet op de foto willen hebben en is het mooi als er een wit of in ieder geval licht onderlaken op bed ligt.

Over de shoot gesproken, hoeveel tijd moeten we daar voor rekenen?

Dat ligt er helemaal aan wat jullie willen! Een gezinsfotoshoot of loveshoot duurt meestal één uur. Voor een newbornshoot reken ik vaak iets langer omdat het kan zijn dat jullie kindje net nog even wat drinken wil of nog even getroost moet worden, dan is het fijn om gewoon lekker de tijd te hebben.

Hoelang moeten we uit trekken voor een fotosessie op onze trouwdag?
Dat is per bruiloft verschillend. Het ligt er een beetje aan hoeveel tijd jullie er aan willen besteden. Ik heb bruidsparen gehad die maximaal een kwartier de tijd hadden, maar ook bruidsparen die er ruim een uur voor uit wilden trekken. Een en ander hangt af van jullie wensen; als jullie meerdere locaties willen bezoeken zal het wat langer duren. Voor familiefoto's reken ik 3 minuten per groepsfoto. Dus een kleine tip: zorg ervoor dat je geen waslijst aan groepsfoto's hebt zodat er weinig tijd over blijft voor spontane fotomomenten.

Is het mogelijk om een foto te laten afdrukken op canvas, aluminium, hout of plexiglas?

Ja. Er zijn héél veel verschillende mogelijkheden om jullie foto groot aan de muur te hangen. Prachtig! Een foto op canvas, in een mooie lijst, een schoolplaat, foto op glas, foto op hout, foto als cirkel aan de muur, of een hexagon fotocollage, alles is mogelijk.

Mail even naar info@bytessfotografie.nl voor alle mogelijkheden.

We willen jou als fotograaf op onze bruiloft, hoe gaat dit nu verder?

We plannen altijd eerst een kennismakingsgesprek. Ik vind het het belangrijkste dat er een goede klik is van beide kanten. Daarnaast kan ik dan al jullie mooie plannen horen en eventueel met jullie meedenken.

Als we beiden na het gesprek denken 'JA IK WIL' dan stuur ik een offerte. Als de aanbetaling binnen is staat het definitief vast dat ik op jullie bruiloft kom fotograferen. Jullie ontvangen voor de bruiloft nog een vragenlijst die jullie in mogen vullen. Daarnaast hebben we natuurlijk voor de bruiloft nog contact met elkaar.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Mail me even naar: info@bytessfotografie.nl of bel 0651242087. De meeste vragen zijn zo beantwoord.

2
of
8