KLEDING TIPS

1. VERMIJD FELLE KLEUREN


Trek vooral aan waarin jij je lekker in voelt. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar aardetinten. Wit – spijker – grijs – pastelkleuren.  Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving. Zeker bij familie shoots is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren vloeken snel bij elkaar, en reflecteren ook op de huid. Is jouw favoriete kleur nu bijvoorbeeld paars, en wil je dus graag paarse kleding aan? Realiseer je dan wel dat je straks een paarse foto aan de muur hebt hangen.


2. KIES EEN KLEURENPALET


Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.
Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt vrijwel altijd goed.

 


3. KIES IETS DAT TIJDLOOS IS

Dat is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is wel zo leuk als je je niet vreselijk schaamt als je de foto's terug kijkt over tien jaar.

 

 

4. BLOTE BUIK
 

Ben je zwanger en wil je met je blote buik op de foto of wil je graag een bandeau aan. Zorg dat je een aantal uur van te voren geen strakke kleding meer aan doet zodat er geen rode lijntjes meer op je huid staan.

 

Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan gerust wat meer kleding mee zodat ik met je mee kan kijken wat geschikt is.

© 2017 met liefde gemaakt door By Tess fotografie.